Voor Stichting Lentekind zoeken wij een ervaren orthopedagoog/psycholoog voor 20-24 uur.

Stichting Lentekind is een orthopedagogisch centrum voor beweging en ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen. Bij Lentekind bieden we behandeling aan kinderen en jongvolwassenen met een ernstige meervoudige beperking, kinderen met een verstandelijke beperking/ontwikkelingsachterstand al dan niet in combinatie met een syndroom of autisme. De naam Lentekind verwijst naar het seizoen de lente. Het seizoen waarin groei en bloei centraal staan. Binnen Lentekind willen we dat alle kinderen en jongvolwassenen kunnen groeien en ontwikkelen. Ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Stichting Lentekind is uniek in de regio als organisatie met haar visie op ontwikkeling en beweging. Stichting Lentekind is daardoor ook een groeiende organisatie en zoekt hierdoor naar een ervaren orthopedagoog/psycholoog met kennis, affiniteit en ervaring met kinderen/jong volwassenen met een verstandelijke beperking.

Doel van de functie:

De orthopedagoog/psycholoog is behandelcoördinator bij Lentekind en levert een deskundige, wetenschappelijke en ethisch verantwoorde bijdrage aan  het optimaliseren van het persoonlijk welbevinden van het kind/jongvolwassene.

Je werkzaamheden:

• Je verricht diagnostiek, zorgt voor een goede  beeldvorming en op basis hiervan bepaal je de begeleiding en behandeling van de kinderen /jongvolwassenen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en evalueren van het interdisciplinaire ontwikkelingsplan van ieder kind/jong volwassene  waarin de gewenste beeldvorming en diagnostiek voor het geven van de gewenste begeleiding en behandeling van de kinderen.
  • Je volgt de (ontwikkeling van de) kinderen/jong volwassenen door regelmatig te observeren in de groep.
  • Je behandelt het kind/jong volwassenen zelf.
  • Je kan desgewenst een gerichte training opzetten en mee uitvoeren.
  • Je informeert, overlegt, begeleidt en adviseert ouders met betrekking tot de opvoeding en stimulering van hun kind/jong volwassene en over mogelijke schoolplaatsing.
  • Je voert als behandelcoördinator, ondersteund door de persoonlijk begeleider nadrukkelijk de regie over de behandeling en begeleiding zoals die aan het kind geboden wordt. Samen bewaak je de uitvoering van het ontwikkelingsplan en de kwaliteit van de zorg.
  • Je bent verantwoordelijk voor een intensieve samenwerking van de verschillende betrokken disciplines en je bent hierin ondersteunend en meedenkend.
  • Je bent voorzitter van de ontwikkelingsplanbesprekingen.
  • Je adviseert de (persoonlijk) begeleiders en evt. vrijwilligers individueel of in teamverband over hoe zij de kinderen/jong volwassenen het best kunnen ondersteunen/begeleiden, zoals bijvoorbeeld ten aanzien het signaleren van problemen, het observeren van gedrag , bespreekbaar maken van zaken, het plegen van interventies.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de individuele begeleiding/ondersteuning van de kinderen/jong volwassenen, zoals speciale begeleidingsstijl, gewenst tempo, vertaling en verduidelijking van syndroom, persoonlijk communicatieplan etc.

Overige kenmerken:

• Je hebt enige jaren ervaring met kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking.
  • Je straalt energie uit en ben positief ingesteld.
  • Je bent flexibel in je dagen, uren en tijden ten aanzien van je werkzaamheden voor Lentekind.
  • Je bent initiatiefrijk en hebt een grote intrinsieke motivatie om je voor deze kinderen/jongvolwassenen in te zetten.
  • Je bent professioneel, passievol en werkt met veel plezier aan de ontwikkeling van de kinderen en jongvolwassenen.
  • Je kan in teamverband werken.

Wij vragen van jou:

• Een afgeronde universitaire opleiding tot orthopedagoog of psycholoog.
  • Kennis van en enige jaren ervaring met kinderen/jong volwassenen met een verstandelijke beperking/ontwikkelingsachterstand en of ernstig meervoudig beperkte kinderen.
  • Kennis van en ervaring met kinderen met autisme.
  • Kennis en ervaring van diverse syndromen en bijkomende beperkingen/aandoeningen.
  • Kennis van ontwikkelingspsychologie van kinderen.
  • Het vermogen om methodisch te werken.
  • Multidisciplinair en in teamverband te kunnen samenwerken.
  • Goede communicatieve vaardigheden.
Je dienstverband:
Je krijgt een dienstverband van 20 of 24 uur per week. Je salaris is conform CAO gehandicaptenzorg FWG 65. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO VG.

Wil je solliciteren?
U kunt uw sollicitatiebrief en C.V. tot en met 7 juli 2019 per mail sturen aan sollicitaties@stichtinglentekind.nl. De gesprekken zullen een tot twee weken later plaatsvinden op de locatie van Stichting Lentekind na 15:30 uur. Onderdeel van de procedure is om een dag(deel) mee te lopen bij Lentekind.

Wil je meer informatie:
Kijk op www.stichtinglentekind.nl, neem voor inhoudelijke vragen contact op met de orthopedagoog-GZ psycholoog van Lentekind: Monique Kortenraij op 06- 23729391 of voor organisatorische vragen met de directeur-bestuurder van Stichting Lentekind, Natasja Reebergen op 06-23436925.

Terug naar vacature overzicht